sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ahvenanmaan pannukakku

Kaapissa kohta vanhenevia kuivattuja herneitä, pakasteessa joulukinkun jämät. Mikä ihana tekosyy tehdä pannukakkua jälkiruoaksi. Eikun talven ensimmäinen hernekeitto jälkihiihtoruoaksi.

Ahvenanmaan pannukakku sopii mitä parhaiten pannussa paistettavaksi. Pannarissa pitää olla rapeat reunat ja rapeuteen tarvitaan kuuma pannu, sopivasti voita ja laatikkoon jätetty leivinpaperi. Juuri pannari taisi olla se syy miksi valurautapannua ostaessani en halunnut puuvartista vaan pannun, jonka voi huoletta laittaa 250 asteiseen uuniin.

Ahvenanmaan pannukakku mannapuurolla

2,5 dl mannapuuroa (30 g mannasuurimoita + 2,5 dl maitoa)
2 munaa
40 g  sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g maitoa
60 g (karkeita) vehnäjauhoja
ripaus kardemummaa


voita
  1. Jos tarpeen, keitä mannapuuro ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota n. puoli tuntia, sen aikaa kun uuni lämpiää.
  3. Kuumenna korkeareunainen paistinpannu hellalla (tai paksu uunivuoka uunissa) ja lisää voita niin että saat pannun/vuoan reunat voideltua.
  4. Kaada taikina pannulle ja laita se 250 C asteeseen uuniin.
  5. Laske lämpötila 225 C asteeseen ja paista 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.