lauantai 26. tammikuuta 2013

Paistettu pohjaton juustokakku

Cheesecake a day keeps bingo wings away.

Tällä viikolla englannin sanavarasto laajeni allien vastineella. Kiitos vaan Gordon. Hengästyttiin toissa iltana erikoistyövälinemiehen kanssa katsoessa Chef Ramsayn viimeisintä nopeiden leikkausten ja lähikuvien yliannostus tv-ohjelmaa 'Ultimate cooking course'. Tuli nälkä ja juustokakkuhimo. Joten ei kun reseptimetsälle. Tv-ohjelmien reseptien olettaa nykyisin löytyvät ohjelman nettisivuilta tai vähintäänkin muutaman googlehaun jälkeen. Gordorin tykimmät reseptitpä eivät löydy. Ohjelma on tietysti mainos kirjalle (Kokkauksen taito) ja juuri juustokakun ainesten määriä ei kerrota ohjelmassa kovinkaan tarkkaan. Piti käydä kirjakaupassa tarkistamassa tarkat ainesmäärät...suomennoksessa cream cheese on muutes kääntynyt kermajuustoksi..hmm..jos lokalisointi on tuota tasoa, ei ole oston väärti kirja.

Juustokakkureseptiksi Gordonin versiossa ei ole muuta erikoista kuin että siinä ei ole pohjaa. Pohjassa ei sinänsä ole mitään vikaa, en vain ole päässyt itseni kanssa yksimielisyyteen siitä, pitäisikö pohja tehdä kekseistä vai murutaikinasta ja pitäisikö reunat tulla kakun ylälaitaan asti vai ei.

Baked no-crust cheesecake

550 g tuorejuustoa (käytin 100 g mascarponea ja loput Philadelphiaa, rahkakin varmasti kävisi)
160 g sokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
2 rkl jauhoja
sitruunankuori raastettuna
3 dl marjoja (2 rkl perunajauhoja jos käytät pakastemarjoja)

  1. Vaahdota pehmeä tuorejuusto ja sokeri. Kenwoodilla vältät allijumpan.
  2. Lisää kananmunat pienissä erissä.
  3. Lisää jauho.
  4. Lisää raastettu sitruunankuori.
  5. Sekoita marjat taikinaan varovasti. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita marjoihin ensin perunajauhot.
  6. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Alkuperäinen ohje sanoo 23 cm vuoka, mutta käytin 18 cm vuokaa, pienemmällä vuoalla tuli komean korkea kakku. Kopauta vuokaa tasoa vastaan muutaman kerran, jotta taikina tasoittuu ja mahdolliset ilmakuplat hajoavat.
  7. Paista 180 C asteessa 55 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä foliolla tai leivinpaperilla.
  8. Anna jäähtyä viileässä.


1 kommentti:

  1. Ihanaa!!! Arvaa yritinkö pitkään ettiä reseptiä mistään, huonolla suomennoksella se ei ihan 100% onnistunu youtube videosta... :P Kiitos ja ylistys! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.