tiistai 15. tammikuuta 2013

Blinit hiivalla

Jos juurta ei ole juuri käsillä, nousee blinit perinteisellä hiivallakin. Taikinasta tulee n. 9 isoa, paksua bliniä.

Blinit hiivalla

10 g hiivaa
2 dl maitoa
2 dl olutta
200 g tattarijauhoja
20 g karkeita ruisjauhoja
60 g vehnäjauhoja

2 kananmunaa
1 tl suolaa
olutta


  1. Sekoita hiiva, nesteet ja jauhot. Nestettä ei tarvitse lämmittää.
  2. Anna taikinan seistä kannellisessa kulhossa huoneenlämmössä n. 8 tuntia / kunnes taikina kuplii reippaasti.
  3. Lisää taikinaan kananmunan keltuaiset, laita valkuaiset talteen. Lisää suola ja olutta, jos taikina on kovin paksua. 
  4. Laita taikina kylmään kunnes olet valmis paistamaan blinit.
  5. Juuri ennen paistamista, vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja taittele taikinan sekaan pienissä erissä.
  6. Paista erittäin kuumalla pannulla kirkastetussa voissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.