tiistai 15. tammikuuta 2013

Blinit hapanjuurella

Tähän blinitaikinaan ei tule laisinkaan hiivaa. Vehnäjuurella hapatettu taikina saa nousta rauhassa yön yli, tai kaksikin.

Blinit

9 kpl isoja blinejä

120 g vehnäjuurta
175 g tattarijauhoja
200 g piimää

100 g olutta
1 tl suolaa
2 rkl voisulaa
2 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna

  1. Sekoita juuri, tattarijauhot ja piimä tasaiseksi taikinaksi. 
  2. Anna taikinan nousta kannellisella kulhossa kunnes taikina kuplii. Huoneenlämmössä n. 4 h, jääkaapissa kauemminkin.
  3. Lisää taikinaan olut, suola, keltuaiset ja voisula. Sekoita.
  4. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi (kova, marenkimainen vaahto on hankala lisätä taikinaan).
  5. Lisää valkuaiset taikinaan juuri ennen paistamista.
  6. Paista kirkastetussa voissa. Etnokauppojen ghee sopii blinien paistamiseen mainiosti, happamassa taikinassa on niin paljon makua että gheen erikoinen maku peittyy.
Tarjoa esim. suppilovahverohillokkeen kanssa.

1 kommentti:

  1. Tulipa kokeiltua HS:n inspiroimana blinien paistoa vohveliraudalla. Toimii. Jonkin verran vähärasvaisempi paistotapa kenties, vohveliraudalle kun ei voi voita läträtä kuin rajoitetun määrään.

    Hapanjuuritaikinasta tuli juuri sopivan paksua vohveliraudalla paistettavaksi. Taikinaa voi kaataa enemmän ja paksummin kuin tavallista vohvelitaikinaa, lähes koko pannun pinta-alan täyteen. Kun blinin alapinnan antaa paistua hetken aikaa ennen kuin sulkee kannen, blini ehtii nousta ja kypsyä sen verran että kannen paino ei purista taikinaa reunojen yli.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.