maanantai 1. lokakuuta 2012

Torta di Pane

Ongelma: Pikkukaupunki Italiassa, liian monta leipäkauppaa = pussillinen kuivahtaneita leivänkannikoita.

Ratkaisu: Täytyyhän italialaisillakin olla leipävanukas johon käyttää syömättäjääneet leivät: Let me google that for you...torta di pane.

Alkuperäisessä reseptissä oli maitoa, pinjansiemeniä ja rusinoita. Reseptiä tuli hieman tuunattua, koska keittiöstä piti loman loppuessa käyttää mascarpone, mantelit, luumut ja tuoreat vihreät viikunat. Likööriä ei ollut mutta puutarhassa komeili appelsiinipuu, jonka raaoista hedelmistä sai sopivan sitrusmaun.

Torta di Pane - italialainen leipävanukas

1 l kermamaitoa
500 g leivänkannikoita kuutioituna
150 g sokeria
2 kananmunaa
kourallinen manteleita/pähkinöitä
2 kourallista hedelmiä
2 rkl appelsiinimehua/likööriä

Laita leipäpalat likoamaan kermamaitoon n. tunniksi. Purista maito pois leivistä kulhoon. Lisää maitoon munat ja sokeri, vatkaa kevyesti. Lisää leipäpalat, hedelmät, pähkinät ja mehu/likööri. Sekoita ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 200 C n. 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuurnan jälkiruokalistalla oli 3.10. Torta di Panea muistuttava pullavanukas. Annos oli kaunis suorakulmainen pala, voimakkaasti kardemummainen. Eli sama idea mutta ilman hedelmä- ja pähkinäsattumia. Ja pullasta oli poistettu kuoret.

    VastaaPoista
  2. Ei voi Kuurnan torta di pane olla parempaa kuin tämä meidän tekemä. Joka siis nautittiin höystettynä kevyellä savuaromilla (se tulitikkuaski) ja vieressä mourusi pari nälkäistä kissanpentua.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.