sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Omenakeikauskakku

Omenakkaan syksyn suosikkileivonnaiseksi nousi valurautapannuun tehty keikauskakku.
Omenat karamelisoidaan ensin pannussa, sitten päälle levitetään muffinsitaikinatyyppinen kuori. Pannu uuniin ja 20 minuutissa valmista.
Taikinaan ei tule kananmunia eikä voita, vehnäjauhot voi korvata speltillä, tai osan jauhoista kaurahiutaleilla.

Karamelisoidut omenat

Valurautapannullinen lohkottuja omenoita
Voita
Sokeria
Kanelia
Pähkinöitä

Taikina

1,75 dl sokeria
4,5 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl piimää/jogurttia/kermaviiliä/rahkaa
1,5 dl öljyä


  1. Paista omenoita uuninkestävässä valurautapannussa voissa kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää sokeri ja kaneli ja jatka paistamista kunnes omenat alkavat karamelisoitua hieman.
  2. Tee sillä aikaa taikina: sekoita kuivat aineet, lisää öljy ja piimä. Sekoita tasaiseksi mahdollisimman vähällä vaivaamisella.
  3. Kun omenat ovat karamelisoituneet ja uuni on lämmennyt n. 200 C asteeseen, sekoita pähkinät omenoihin ja kaada taikina omena-pähkinäseoksen päälle.
  4. Paista n. 20-25 minuuttia.
  5. Anna kakun jäähtyä n. 10 minuuttia ja kumoa se sitten lautaselle. Jos osa omenoista jää kiinni pannuun, kaavi ne kakun päälle. Anna jäähtyä ja koristele tarvittaessa tomusokerilla. 
  6. Tarjoa vaniljakastikkeen (ja esim. sokeroitujen puolukoiden) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.