perjantai 5. lokakuuta 2012

Mäskileipä II - rouheinen vuokaleipä

Tämä resepti on kehitelty erilaisten mallas/saaristolaisleipäreseptien pohjalta. Googlen perusteella kaikki tuntuvat leipovan saaristolaisleipää, johon tulee 1 l piimää ja kaljamaltaita, ruisjauhoja, leseitä, siirappia, 3 dl kutakin. Mäskimaltaat ovat kuitenkin varsin erilaisia kuin kaupan kaljamaltaat, lopputuloksena hieman rouheisempi tekstuuri. Ja hyvänä herukkavuonna kaapit pullistelevat punaherukoita, ei puolukoita.

500 g piimää
35 g hiivaa
100 g mäskiä
210 g siirappia
70 g kauraleseitä
50 g ohrahiutaleita
60 g auringonkukansiemeniä
115 g punaherukkasurvosta (vähäsokerinen)
170 g karkeita ruisjauhoja
330-350 g vehnäjauhoja
10 g hienoa merisuolaa

  1. Sekoita ainekset.
  2. Vaivaa n. 5 minuuttia. Taikina jää hyvin löysäksi.
  3. Anna taikinan nousta kulhossa 1 h.
  4. Kaada taikina voideltuihin vuokiin (n. 2 x 1l)
  5. Anna leipien nousta n. 1,5 h, tai kunnes ne ovat selvästi kohonneet.
  6. Paista 175 C noin 50 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja jatka paistamista n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.