perjantai 27. heinäkuuta 2012

Fish 'n chips

Lontoo 2012 avajaisia odotellessa virittäydyimme tunnelmaan brittiruoalla. Terassipöydälle irtolevy, kattilaan pari litraa öljyä, pieni perunateatteri ja kalatiskistä kuhaa. Googlailun perusteella raa'asta perunasta tehdyt ranskanperunat tulee paistaa kaksi kertaa; kyllä vain, ensimmäisen paiston jälkeen perunoista tuli lötköjä. Toinen paistokerta yhdistyi kalan paistamiseen: 4 litran kattilaan mahtui yksi kuhafile + kourallinen perunoita.

Kalan friteeraustaikina

190 g karkeita vehnäjauhoja
35 g Maizenaa
3 tl leivinjauhetta
285 g olutta

1. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.