tiistai 29. toukokuuta 2012

Apelsinringar

Jan Hedhin 277 kakor kirjasta testaukseen pääsivät keksien lisäksi appelsiinikakkuset. En usko että olen koskaan maistanut tällaisia mutta reseptikokeilujen kentällä nämä olivat huippuosuma.

Citron- eller apelsinringar

1 sitruuna tai appelsiini
150 g manteleita
150 g sokeria
100 g voita huoneenlämpöisenä
80 g keltuaisia (4-5 kpl)
25 g maissitärkkelystä tai perunajauhoja

Sitrushyytelö 

5 g agar-agar hiutaleita
50 g vettä
175 g sokeria
90 g sitruunamehua

Suklaakuorrute

100 g tummaa suklaata (70%)

  1. Pese sitruuna tai appelsiini ja raasta kuori hienoksi.
  2. Tee mantelimassa sekoittamalla sokeri ja mantelimassa monitoimikoneen leikkurilla tms. Mantelimassan tulisi olla pehmeää, jopa hieman voi/tahnamaista.
  3. Lisää 1/3 voista sekä sitruunan/appelsiininkuori mantelimassan sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi Kenwoodin K-vatkaimella.
  4. Lisää loppu voi sekä keltuaiset välttäen ylisekoittamista.
  5. Lisää sihdattu maissi- tai perunajauho nuolijalla. Taikina on tässä vaiheessa kirkkaan keltaista ja öljyisen pehmeää.
  6. Pursota taikina pieniin, voideltuihin vuokiin. Teflon-pinnoitteinen donitsipannu on tähän tarkoitukseen mitä sopivin.
  7. Paista kakkusia 190 C n. 15 minuuttia.
  8. Anna kakkusten jäähtyä hetki ja ota ne pois vuoista. Leikkaa jäähtyneet kakkuset puoliksi ja laita ne jääkaappiin n. tunniksi.
  9. Tee sitrushyytelö: sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua n. 10 minuuttia - noudata agar-agar pussin ohjeita.
  10. Kasta kakkuset 85-90 C asteisessa sitrushyytelössä ja anna valua ritilän päällä.
  11. Pyörittele jäähtyneet kakkuset sokerissa ja laita jääkaappiin ilmatiiviiseen astiaan yön yli.
  12. Temperoi suklaa: sulata suklaata vesihauteessa kunnes sen lämpötila on 55 C astetta. Anna jäähtyä 29 C asteeseen. Lämmitä suklaa uudelleen vesihauteessa 31 asteiseksi.
  13. Kasta kakkusten leikkauspinta suklaaseen ja anna jähmettyä leivinpaperin päällä. 
  14. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.