lauantai 19. toukokuuta 2012

Täysjyväpaahtoleipä juureen

Kevään juhliin on suunnitteilla kello viiden tee. Tai kahvikutsut. Joka tapauksessa tuotekehittelyssä on paahtoleipä, josta tehdä paahtopaistilla tai kurkulla täytettyjä kolmioleipiä.

Täysjyvä pääsi listoille koska ohra-aprikoosileipää varten tuli tehtyä täysjyväjuurta. Aikaisemmat täysjyväkokeilut ovat olleet maukkaita mutta murenevia... siksipä tähän versioon on lisätty hieman hiivaleipäjauhoja.

Täysjyväpaahtoleipä

345 g täysjyväjuurta
273 g vettä
300 g täysjyväjauhoja
142 g hiivaleipäjauhoja
52 g hunajaa
9 g hienoa merisuolaa
32 g öljyä

1. Mittaa kulhoon kaikki ainekset paitsi suola ja öljy.
2. Vaivaa 10 minuuttia.
3. Lisää suola ja jatka vaivaamista 2 minuuttia.
4. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3 minuuttia.
5. Anna taikinan levätä öljytyssä kulhossa jääkaapissa 4-8 h.
6. Painele ilmakuplat pois taikinasta huolellisesti ja leivo leipä 1,5 l vuokaan.
7. Anna taikinan nousta jääkaapissa 8-12 h.
8. Paista 5 minuuttia 250 C ja n. 35 minuuttia 200 C.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.