maanantai 4. kesäkuuta 2012

Matrimonials - kaurahilloneliöt

Kevään juhlatarjoilun inspiraationa toimi brittiläinen iltapäivätee. Reseptejä miettiessä mieleen muistui newcastlelaisessa kahvilassa eniten myyvät puolimakeat leivonnaiset, matrimonials, eli hillolla täytetyt kauralevyt. Paremman käännöksen (naimakaupat?) puuttuessa kutsuttakoon niitä kaurahilloneliöiksi. Pienen googlailun perusteella nimen taustalla on leivonnaisen avioliittoa muistuttava luonne: rosoja tasoittaa silkkinen makeus. 

English Matrimonials

160 g muscovado-sokeria
225 g karkeita vehnäjauhoja
135 g isoja kaurahiutaleita (20 min haudutus)
195 g voita (hieman pehmennyttä)
ripaus suolaa
2,5 dl hilloa

1. Sekoita ainekset lukuunottamatta hilloa tasaiseksi massaksi.
2. Jaa taikina kahteen ja taputtele toinen puolikas n. 1,5 cm paksuksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15 cm x 20 cm).
3. Levitä hillo levyn päälle, jättäen n. 1 cm reunoilta paljaaksi. Hillo leviää kun laitat kansilevyn sen päälle.
4. Taputtele toinen puoli leivinpaperin päällä samankokoiseksi levyksi ja nosta se paloissa hillokerroksen päälle.
5. Paista 175 C n. 40 minuuttia.
6. Anna jäähtyä vuoassa.
7. Leikkaa neliöiksi ja nauti katsellessa Kuningatar Elisabethin 60-v juhlallisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.