perjantai 23. joulukuuta 2011

Kaura-hunajaleipä juureen

Kauraisuus juurileivässä kiehtoo edelleen.
Tässä kaurapaahtoleipää yksinkertaisempi resepti.

Kaura-hunajaleipä
(1 iso leipä)

225 g vehnähapanjuurta
225 g hiivaleipäjauhoja
225 g liotettuja kaurahiutaleita ja -leseitä
(= n. 2 dl isoja hiutaleita, 0,5 dl kauraleseitä  + 1,25 dl kuumaa vettä)
155 g vettä
35 g hunajaa
10 g hienoa merisuolaa

Valmista kuten vaalea hapanjuurileipä:
- Vaivaa 13 + 7 min.
- Nostata yön yli jääkaapissa.
- Leivo leiväksi ja nostata korissa n. 8 h jääkaapissa.
- Paista 5 min / 250 C + 40 min / 200 C.

...lopputuloksessa kaura maistuu reilusti, koostumus ei ole aivan yhtä mehevä kuin kaurapaahtoleivässä. Leivästä tuli myös yllättävän ilmava, jollei jopa liian reikäinen...aamupalalla  hunaja valuu läpi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.