lauantai 10. joulukuuta 2011

Suklaa-korvapuustipitko

Mitä jos korvapuustit täyttäisikin suklaalla ja tekisi rullasta vuoassa paistettavan kierrepullapitkon? Martha Stewart tietää...

Taikina
7 g kuivahiivaa / 21 g tuorehiivaa
0,6 dl sokeria
180 g maitoa
1 kananmuna
1 keltuainen
7 dl jauhoja
114 g voita
1 tl hienoa merisuolaa

1. Sekoita kaikki aineet lukuunottamatta voita ja suolaa ja vaivaa 5 minuuttia.
2. Lisää voi ja suola ja jatka vaivaamista 5 minuuttia.
3. Anna taikinan levätä öljytyssä kulhossa huoneenlämmössä 1 h tai jääkaapissa yön yli. Valmista sillä aikaa täyte ja kuorrute.

Täyte
225 g tummaa suklaata
1,2 dl sokeria
2 tl kanelia
56 g huoneenlämpöistä voita

1. Paloittele/raasta suklaa pieniksi paloiksi. Säästä muutama ruokalusikallinen kuorrutetta varten.
2. Lisää muut aineet ja sekoita tasaisehkoksi massaksi.

Kuorrute
0,6 dl tomusokeria
0,6 dl vehnäjauhoja
42 g jääkaappikylmää voita
suklaarouhetta täytteestä

1. Leikkaa voi pieneksi paloiksi.
2. Sekoita tomusokeri ja jauho.
3. Lisää voi ja nypi murumaiseksi massaksi.
4. Lisää suklaarouhe.

Pitkon muotoileminen
1. Kaulitse taikinasta suorakulmion mallinen levy, jonka pitempi sivu on reilut 2 kertaa leipävuoan pituinen.
2. Levitä täyte levylle.
3. Kääri levy tiukaksi 'korvapuustirullaksi'.
4. Taita rulla U-muotoiseksi ja kierrä sitten U:n sakarat korkkiruuvimaisesti toistensa ympärille.
5. Siirrä pitko voideltuun leipävuokaan.
6. Voitele pitko keltuaisella, johon on sekoitettu ripaus suolaa.
7. Ripottele kuorrute pitkon päälle.
8. Peitä pitko leivinliinalla ja muovipussilla ja anna nousta 30-50 minuuttia.

Paistaminen
1. Paista 175 C noin 55 minuuttia.
2. Laske lämpötila 160 C ja jatka paistamista n. 20 minuuttia / kunnes sisälämpötila on 93 C. Jos pinta alkaa tummua, peitä foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.