maanantai 19. joulukuuta 2011

Piparkakut

Tästä taikinasta tuli kahden päivän jääkaapissa seisottamisella sitä 'helposti leipoutuvaa' mallia. Reseptin lähteenä oli HS Ruokatorstai -kirja ja tarkoitus oli tehdä 2/3 kokoinen taikina ... iltamyöhään aloitettu taikinanteko laskuharjoituksineen meni kuitenkin sen verran pieleen että taikinaan tuli voita ja jauhoja suhteella 3/4 ... mutta koska taikinasta tuli niin leipoutuva, laitetaan resepti talteen!

Piparitaikina
280 g siirappia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
2 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl hienoa merisuolaa
280 g voita
2 munaa
200 g sokeria
2 tl ruokasoodaa
600 g jauhoja

1. Kiehauta siirappi ja mausteet.
2. Sulata voi siirappiseokseen ja anna jäähtyä. Jäähtymistä voi edistää vatkaamalla voi-siirappiseosta.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
4. Lisää voi-siirappiseos muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen.
5. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää sooda-jauhoseos taikinaan. Sekoita, älä vaivaa.
6. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön - tai useamman - yli.

Pyydä erikoistyövälinevastaavaa piirtämään kaavat piparkakkutalolle. Paista pipareita 200 C n. 6 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.