lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kiesimozzarella

Vierailulla pohjois-italialaisessa pikkukaupungissa pääsin seuraamaan miten eräs kokenut ruoanlaittaja teki kuuluisia Mozzarella in carrozza -herkkupaloja. Olen aina luullut, että niitä on vaikea tehdä, mutta tämä olikin yllättävän helppo variaatio, hänen omansa. Lopputulos oli herkullinen joten kirjasin reseptin ylös.

Tarvitaan kaksi pakettia tramezzino-leipiin tarkoitettua, valmiiksi siivutettua valkoista leipää. Ja
4 kananmunaa
2-4 rkl majoneesia
suolaa
pippuria
kaksi mozzarellaa
kaksi purkillista suola-anjoviksia (acciughe sott'olio)
öljyä paistamiseen



Itse tehty paahtoleipä varmaan sopii, jos tramezzino-leipää ei ole saatavilla. Pääasia, että leipä on joustavaa eikä murene helposti.

Sekoita majoneesi kananmuniin ja mausta seos suolalla ja pippurilla maun mukaan. Vatkaa tasaiseksi. Leikkaa pitkät leipäsiivut kahteen osaan, siten että yksi siivu on suunnilleen neliön kokoinen.








Leikkaa mozzarellapallot pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. 

Kostuta vedellä yhden leipäviipaleen kaikki neljä reunaa. Lado viipaleen päälle siivu mozzarellaa ja 3-5 suola-anjovisfilettä. Anjovikset ovat erittäin suolaisia, joten niitä kannattaa laittaa oman maun mukaan. Lisää anjovisten päälle toinen mozzarellaviipale. 

Kostuta toisen leipäsiivun neljä reunaa. Laita viimeksi kostutettu siivu edellisen siivun ja mozzarella-anjoviksen päälle. Sulje leipäpaketin reunat painelemalla viipaleiden kostutettuja reunoja yhteen. Tee se huolellisesti, jolloin paketti pysyy kiinni paiston aikana. 

Kasta leipäpaketti kanamuna-majoneesiseokseen kostuttamalla molemmat puolet tasaisesti. 

Valuta pakettia hieman ja laita se paistumaan kuumalle pannulle pieneen öljymäärään, kohtuullisella lämmöllä. Mozzarellan pitäisi paistettaessa sulaa hieman ja miedontaa anjoviksen tiukkaa suolaista makua. 

Kun molemmat puolet ovat paistuneet tasaisesti, nosta "kiesi" pannulta talouspaperin päälle valumaan. Syö mahdollisimman kuumina tai ainakin lämpiminä salaatin kera. 

Me nautimme paikallista Lagrein -punaviiniä, mikä sopi erinomaisesti näiden kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Kuinka sattuikaan, muutama päivä sitten huomasin, että Villähteen Leipä -leipomossa on myynnissä vuokaleipää voileipäkakkuleikkauksella. Mietin sen nähdessäni että mitä muuta siitä voisi tehdä kuin neljän palan paahtimella jättimarmelaadipaahtiksia. Ja tietysti voileipäkakkua, jota en aio tehdä. Mutta siis grilled cheese sandwiches italialaisittain. Testaukseen menee.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, kerro sitten testin tulos. Jos leivät on kuivakkaita, niin niitä voi kostuttaa vedellä niin eivät lohkeile valmistuksen aikana. Nuo tramezzino-leivät on aika kosteita kun ne avaa paketista eli taipuvat hyvinkin täytteen laittoon.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.