perjantai 8. maaliskuuta 2013

Juuriselleri-avokadolisäke

Jos suomalaisen Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville kirjan hittireseptiksi osoittautui kukkakaalipyree ja lanttutikut, ruotsalaisen Årstidernas kokbokin vastalause voisi olla juurisellerikiekot avokadolla. Enpä olisi samaan annokseen laittanut ilman viime kuukausia vallinnutta ruokaruotsikautta. Onneksi laitoin. Heja pakkoruotsi.

Sopii sellaisenaan alkupalaksi (kuvassa) mutta hittistatuksen saavuttaminen vaatii että kera on käytävä myös karitsa. Myös kuha kehuu.

Bakad selleri med avokado


500 g juuriselleriä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

2 avokadoa
4 kevätsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
1 dl tuoretta timjamia (alkuperäisessä oli persiljaa)
caynnepippuria (alkuperäisessä oli tabascoa)
sitruunamehua


  1. Kuori juuriselleri ja leikkaa se n. 0,5 cm kiekoiksi tai siivuiksi. Isosta selleristä on hankala leikata tasaisia kiekkoja, joten luovutin ja puolitin sellerin ensin.
  2. Levitä sellerit leivinpaperin päälle pellille, voitele reilusti oliiviöljyllä, ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda siivuja 180 C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes siivujen reunat ovat ruskistuneita ja palat tuntuvat pehmeiltä. Jos onnistuit leikkaamaan ohuempia siivuja kuin 0,5 cm, ne kypsyvät nopeammin.
  4. Leikkaa kuoritut avokadot siivuiksi, ja mausta ne sitruunamehulla ja valkosipulilla. Alkuperäisen reseptin mukaan avokaadon voi myös muussata mutta siivuja siivuilla saa kivemman annoksen.
  5. Pilko kevätsipuli ohuiksi siivuiksi 45 C asteen kulmassa. Riivi timjami.
  6. Kokoa annos: levitä sellerikiekot/siivut lautaselle viuhkaksi, lisää avokadosiivut, kevätsipuli ja timjami. Ripottele lopuksi päälle hyppysellinen cayennepippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.