tiistai 4. lokakuuta 2011

Punajuuririsotto









  • 3 keskikokoista punajuurta (330 g)
  • 1-2 banaanisalottisipulia
  • öljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 sitruunan mehu (ja hieman kuorta)
  • 60 g parmesaania
  • tuoretta timjamia
  • voita
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • vuohen tuorejuustoa?
1. Kuori ja raasta punajuuret karkeahkoksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
2. Kuullota punajuuriraastetta öljyssä n. 5 minuuttia. Lisää sipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan.
3. Lisää riisi ja kuullota kunnes riisi alkaa kiiltää.
4. Lisää valkoviini ja anna imeytyä/haihtua.
5. Lisää kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan, kunnes riisi on melkein al dente. Lisää sitruunankuori noin puolessa välissä.
6. Ota kattila liedeltä, lisää sitruunamehu, parmesaaniraaste, voi ja timjami. Sekoita kevyesti ja anna levätä 15 min kannen alla.
7. Tarjoile vuohen tuorejuuston kanssa. Tai sellaisenaan. Lisää sormisuolaa maun mukaan.

Juomasuositus:
- Entressen Alko: Paulaner vehnäolut Hefe-Weissbier Naturtrüb
- Kampin Alko: Casal di Serra (italialaista valkoviiniä Marchen alueelta)