torstai 7. kesäkuuta 2012

Suklaakuutiot









Tästä eivät juhlatarjottavat helppone...

Suklaakuutiot

50-70 kpl

75 g suolatonta voita
500 g tummaa suklaata (70 %)
397 g makeutettua maitotiivistettä (1 prk)
1 tl vaniljasokeria/pussillinen Marianne-rouhetta/kourallinen kuivattuja mustikoita/pähkinöitä/...

marja- tai kaakaojauhetta koristeluun

1. Paloittele suklaa ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Lisää maitotiiviste.
2. Lämmitä matalalla lämmöllä kunnes suklaa sulaa.
3. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Massan voi myös jakaa kahtia, jolloin voit tehdä kahdentyyppisiä makupaloja samalla kertaa.
4. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, n. 25 x 30 cm.
5. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli.
6. Kumoa leikkuulaudalle ja leikkaa suupaloiksi. Voit myös antaa palojen 'sulaa' hetken huoneenlämmössä ja pyöritellä niistä sitten palloja, jotka kierittelet marjajauhe-tomusokeriseoksessa.

1 kommentti:

  1. Työpaikan vaihtajaisiin tuli kokeiltua kuutioiden kierittelyä Pumkin Pie Spice / piparkakkumauste-tomusokeriseoksessa - nopeampaa kuin pallojen pyörittely. Ruokalahjoja ajatellen kuutiot olisivat myös vierimättömiä paketoitavia ... hmm ...
    Ja Hesari muutes sattui juuri julkaisemaan kilpailevan portviiniversion: http://www.hs.fi/ruoka/Suklaa-portviinitryffelit/a1385578343375

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.