maanantai 4. elokuuta 2014

Suppilovahverokeitto | Craterellus tubaeformis soup

Suppilovahveromattojen keskellä koekeittiötä pitävät Markku ja Maijaliisa lupasivat luottoreseptinsä jakoon käännöspalveluita vastaan. Terveisiä vaan sinne craterellus tubaeformis kasvattamoon!

Suppilovahverokeitto á Markku&Maijaliisa


1 reilu litra tuoreita suppilovahveroita tai 1,5 dl kuivattuja
1 rlk öljyä
1 tl currya
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tölkki (400 gr) tomaattimurskaa
4 - 5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota tai yrtti- tai sienikuutiota
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 rlk soijakastiketta
1 tölkki (400 gr) kookosmaitoa
  1. Kääntele tuoreita suppiksia kattilassa, kunnes liemi haihtuu pääosin. Jos käytät kuivattuja sieniä, kastele sienet lämpöisellä vedellä hanan alla tai liota niitä vedessä.
  2. Lisää öljy, curry, silputtu sipuli ja valkosipuli ja kääntele niin että sipuli kuullottuu.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot ja anna hautua hiljalleen n. 20 min.
  4. Lisää loput mausteet ja kookosmaito ja anna hautua jonkin aikaa.
  5. Tarkista maku ennen tarjoilua.

Wild mushroom soup à la Markku&Maijaliista


If faced with bushel-loads of craterellus tubaeformis, make this soup. And then make it again*.

1 litre of fresh cratellus tubaeformis (or other wild mushrooms?) - or 1,5 dl of the same dried
1 tbs oil
1 ts curry powder
1 onion, chopped
2 gloves of garlic, chopped
1 can of crushed tomatoes
4-5 dl water
2 stock cubes (vegetable, herb, mushroom)
½ ts black peepr
1 ts dried basil
1 tbs soy sauce
1 can (400 g) coconut milk
  1. If using fresh mushrooms, saute them in a dry pot until most of the moisture has evaporated. If using dried mushrooms, run warm tap water over them or soak them for a while.
  2. Add oil, curry, onion and garlic and saute until the onion is translucent.
  3. Add tomatoes, water and stock cubes and simmer for about 20 minutes.
  4. Add the seasonings and the coconut milk and simmer for few more minutes.
  5. Taste and adjust salt and other seasonings before serving.
* or 32 times ... bushel - as learned from reading Canadian apple harvesting recipes - is about 32 litres - which is not an unfair unit of measurement if mushrooming with Markku&Maijaliisa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.