torstai 24. lokakuuta 2013

Kurpitsa-ricottabruschetta

Matkalukemisena olleessa Real Simple -lehdessä oli tämän viikon hittiresepti: paahdetulla kurpitsalla, ricottalla ja balsamicosiirapilla päällystetyt alkupala, välipala, salaatin kera, otetaanko vielä yhdet -leivät.


Kurpitsat ovat sen verran isoja, että pelkästään näihin leipiin ei yhtä kurpitsaa saa kulumaan. Koko kurpista kannattaa kuitenkin kypsentää kerralla, lopusta voi tehdä vaikka kurpitsapiirakkaa ... stay tuned for the recipe!


Kurpitsa-ricottaleivät

Myskikurpitsaa / talvikurpitsaa
Öljyä, suolaa, pippuria, muskottipähkinää/cayennepippuria
Ricottaa
Balsamicoa (tusinatavara sopii)
Hunajaa
(Juuri)Leipää
Voita

  1. Kuori (jos viitsit), paloittele ja paahda kurpitsa 250 C uunissa kypsäksi.
    • Jos uuni on lämmin jotain toista ruokaa varten, helpointa on leikata kurpitsa kuorineen paloiksi ja antaa olla uunissa kunnes se on haarukkalla kokeiltuna pehmeää. Kuori irtoaa kypsästä kurpitsasta huomattavasti helpommin kuin raa'asta. Puolikkaiksi leikattu keskikokoinen myskikurpitsa kypsyy vajaassa tunnissa. Leikkauspinnan voi halutessaan voidella öljyllä ja maustaa ... jos aiot tehdä kurpitsapiirakkaa, jätä pippuri pois.
    • Jos on kiire, kuori kurpitsa ja leikkaa n. 1 cm kuutioiksi. Pyörittele kevyesti öljyssä ja mausta. Pienet kuutiot kypsyvät n. 10 minuutissa.
  2. Keitä 0,5 dl balsamicoa + 2 rkl hunajaa kokoon n. 10 minuuttia. Höyry peittoaa Vicksin tukkoisen nenän avaajana. Anna paksuhkon siirapin jäähtyä.
  3. Paahda ja voitele leivät.
  4. Laita leiville reilu kerros ricottaa ja kurpitsaa. Pirskottele päälle balsamicosiirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.