perjantai 21. kesäkuuta 2013

Perintöastiajälkiruokaa - chokladkoppar

Matkasin juhannuksen viettoon ruotsalainen Elle Mat & Vin 3/2013 sivulaukussa. Talteen ainakin
tämä resepti, joka on niin nopea valmistaa että valmistusvaiheessa säästetyn ajan voi käyttää perintöastiaston tiskaamiseen.

100 g tummaa suklaata (70 %)
85 g maitosuklaata
125 g kermaa
90 g maitoa
1 teepussi Earl Grey -teetä
1 teepussi English Breakfast -teetä

  1. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Lisää teepussit. Anna maidon kiehahtaa.
  2. Ota kattila hellalta ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  3. Kaada suklaaseos kahvikuppeihin tms. annosmaljoihin ja anna jäähtyä. Suklaa jähmettyy jäähtyessään pehmeäksi vanukkaaksi.

1 kommentti:

  1. Tätä kokeiltiin. Oikein oli konditoriatason suklaata meillä. Mutta teevalikoima oli hieman erilainen: lakritsiteetä ja tavis-mustaa. Hyvin toimi kuitenkin, kevyt lakritsainen jälkimaku ei häirinnyt ketään maistajista. Hyvä resepti, mainio perintöastioiden käyttöön kun ei niitä aina jaksa kaivaa esille.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.