sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Paksut pinaatti-ricottaletut

Mökin tyhjennyttyä juhannuksenviettäjistä jääkaapissa oli purkki ricottaa ja kasvimaalla jo hieman pitkäksi venähtäneitä pinaatteja. Hetken googlailtuani löytyi ricottalettujen ohje, jota tuunasin pinaatilla. Taikinaan tulee leivinjauhetta ja ruokasoodaa, joten letuista tulee amerikkalaistyyppisiä paksuja 'pancakeseja'. Muurikalla paistaessa taikinasta tuli 13 isohkoa pikkulettua.


Pinaatti-ricottaletut

100 g tuoretta pinaattia
250 g maitoa
250 g ricottaa
2 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
150 g karkeaa vehnäjauhoa
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl muskottipähkinää

voita paistamiseen

  1. Paista pinaattia hetki kuumalla pannulla ilman rasvaa. Tarkoitus on haihduttaa pinaateista ylimääräinen vesi.
  2. Soseuta pinaatti ja 100 g maitoa sauvasekoittimella. Jätä pinaattimaito jäähtymään hetkeksi.
  3. Vatkaa loppu maito (150 g), keltuaiset ja ricotta tasaiseksi massaksi.
  4. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne maito-keltuais-ricottaseokseen. Jauhot lisätään tarkoituksella vain osaan nestemäärään, tällöin taikina ei paakkuunnu turhan helposti.
  5. Lisää pinaattimaito.
  6. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan.
  7. Anna taikinan levätä vähintään puoli tuntia.
  8. Paista reilussa voissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.