sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Perusohje I - Maalaisleipä juureen




a.k.a Jan Hedhin Pain de Campagne Traditionnel

1 isohko leipä
  • 200 g juurta
  • 250 g vettä
  • 350 g hiivaleipäjauhoja
  • 40 g hienoja ruisjauhoja
  • 10 g suolaa
  1. Mittaa kulhoon kaikki ainekset paitsi suola.
  2. Vaivaa Kenwoodin pienimmällä nopeudella 13 min.
  3. Lisää suola.
  4. Vaivaa hieman suuremmalla nopeudella 5 minuuttia.
  5. Anna taikinan levätä kannellisessa, öljytyssä kulhossa
    - 2 h huoneenlämmössä
    - 8-18h jääkaapissa
    Painele/taittele taikina kasaan 2 kertaa.
  6. Leivo leiväksi.
  7. Nostata jauhotetussa nostatuskorissa tai jauhotetun leivinliinan päällä kulhossa
    - 2 h huoneenlämmössä
    - 8-18 h jääkaapissa
    Peitä leipä kevyesti kostutetulla leivinliinalla ja laita kori/kulho kannelliseen astiaan tai muovipussiin.
Leivän paisto sähköuunissa
  1. Lämmitä uuni 250 C. Jos käytössä on pizzakivi, anna uunin lämmitä 15-45 minuuttia sen jälkeen kun 250 C lämpötila on saavutettu.
  2. Kumoa leipä leivinlapiolle ja vedä muutama viilto leivontapartaterällä tai terävällä veitsellä. Mitä nopeampi liike, sitä siistimpi viilto.
  3. Laita leipä uuniin ja heitä uunin pohjalle vettä.
  4. Paista 5 min.
  5. Raota uuninluukkua ja päästä höyryt ulos. Alenna lämpötila 200 C.
  6. Paista leipää 40-55 min, kunnes sisälämpötila on 98 C. Pitempään paistamalla tulee paksumpi kuori.
  7. Ota leipä uunista ja pane ritilälle jäähtymään.  Jos sumutat leipien päälle vettä, pinta halkeilee ja rapsahtalee rapeaksi.
Huom! Kuvassa on leivinuunissa paistettu leipä - sähköuunilla en ole moiseen paisumukseen vielä päässyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.