Blinit
9 kpl isoja blinejä120 g vehnäjuurta
175 g tattarijauhoja
200 g piimää
100 g olutta
1 tl suolaa
2 rkl voisulaa
2 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
- Sekoita juuri, tattarijauhot ja piimä tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan nousta kannellisella kulhossa kunnes taikina kuplii. Huoneenlämmössä n. 4 h, jääkaapissa kauemminkin.
- Lisää taikinaan olut, suola, keltuaiset ja voisula. Sekoita.
- Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi (kova, marenkimainen vaahto on hankala lisätä taikinaan).
- Lisää valkuaiset taikinaan juuri ennen paistamista.
- Paista kirkastetussa voissa. Etnokauppojen ghee sopii blinien paistamiseen mainiosti, happamassa taikinassa on niin paljon makua että gheen erikoinen maku peittyy.
Tulipa kokeiltua HS:n inspiroimana blinien paistoa vohveliraudalla. Toimii. Jonkin verran vähärasvaisempi paistotapa kenties, vohveliraudalle kun ei voi voita läträtä kuin rajoitetun määrään.
VastaaPoistaHapanjuuritaikinasta tuli juuri sopivan paksua vohveliraudalla paistettavaksi. Taikinaa voi kaataa enemmän ja paksummin kuin tavallista vohvelitaikinaa, lähes koko pannun pinta-alan täyteen. Kun blinin alapinnan antaa paistua hetken aikaa ennen kuin sulkee kannen, blini ehtii nousta ja kypsyä sen verran että kannen paino ei purista taikinaa reunojen yli.