Blinit hiivalla
10 g hiivaa2 dl maitoa
2 dl olutta
200 g tattarijauhoja
20 g karkeita ruisjauhoja
60 g vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
olutta
- Sekoita hiiva, nesteet ja jauhot. Nestettä ei tarvitse lämmittää.
- Anna taikinan seistä kannellisessa kulhossa huoneenlämmössä n. 8 tuntia / kunnes taikina kuplii reippaasti.
- Lisää taikinaan kananmunan keltuaiset, laita valkuaiset talteen. Lisää suola ja olutta, jos taikina on kovin paksua.
- Laita taikina kylmään kunnes olet valmis paistamaan blinit.
- Juuri ennen paistamista, vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja taittele taikinan sekaan pienissä erissä.
- Paista erittäin kuumalla pannulla kirkastetussa voissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.