Ahvenanmaan pannukakku sopii mitä parhaiten pannussa paistettavaksi. Pannarissa pitää olla rapeat reunat ja rapeuteen tarvitaan kuuma pannu, sopivasti voita ja laatikkoon jätetty leivinpaperi. Juuri pannari taisi olla se syy miksi valurautapannua ostaessani en halunnut puuvartista vaan pannun, jonka voi huoletta laittaa 250 asteiseen uuniin.
Ahvenanmaan pannukakku mannapuurolla
2,5 dl mannapuuroa (30 g mannasuurimoita + 2,5 dl maitoa)2 munaa
40 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g maitoa
60 g (karkeita) vehnäjauhoja
ripaus kardemummaa
voita
- Jos tarpeen, keitä mannapuuro ja anna jäähtyä.
- Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota n. puoli tuntia, sen aikaa kun uuni lämpiää.
- Kuumenna korkeareunainen paistinpannu hellalla (tai paksu uunivuoka uunissa) ja lisää voita niin että saat pannun/vuoan reunat voideltua.
- Kaada taikina pannulle ja laita se 250 C asteeseen uuniin.
- Laske lämpötila 225 C asteeseen ja paista 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.