Linssi-munakoisosalaatti (kahdelle)
1 dl belugalinssejävettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl balsamicoa
1/4 tl merisuolaa
1 pieni munakoiso
100 g tuoretta pinaattia
1 granaattiomena
suolaa
pippuria
- Keitä belugalinssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita öljy, sitruunamehua, balsamico ja suola kastikkeeksi. Kaada kastike kypsien (ja valutettujen*) linssien päälle. Anna vetäytyä kannen alla.
- Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrota siemenet kulhoon.
- Leikkaa munakoiso pitkittäin 4 veneeksi ja veneet poikittain n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja paahda niitä pannulla muutaman minuutin, niin että viipaleet saavat kauniin värin ja pehmenevät hieman.
- Huuhtele pinaatti huolellisesti. Jos käytät paksuvartista, ruttulehtistä pinaattia, ryöppää pinaatti kiehuvassa vedessä. Baby-pinaatille riittää pelkkä huuhtominen.
- Lisää pinaatti munakoisopannulle ja kypsennä hieman.
- Sekoita munakoiso-pinaattiseos, linssit ja granaattiomenansiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile karitsankareen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.