Pepparkakor
550 g vehnäjauhoja
6 g jauhettua inkivääriä
6 g neilikkaa
(6 g pomeranssinkuorta jauhettuna)
10 g kanelia
1 g maustepippuria
7,5 g soodaa
150 g voita
210 g vaaleaa siirappia
100 g sokeria
100 g fariinisokeria
150 g kermaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää huoneenlämpöinen voi ja muut aineet. Sekoita.
- Pyörittele taikinasta pitkulainen pötky, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään yön yli.
- Seuraavana päivänä kaulitse taikina ohueksi, ota muotilla piparkakkuja, lado leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 min.
- Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.