Maltillisen sulatuksen jälkeen sienet olivat aivan kuin sulana poimitut. Luonnonpakastus ei siis suuremmin lötkäyttänyt sieniä.
Suppispaikan koordinaattitietäjä suositteli sienistä valmistettavan seuraavanlaista herkkua:
Suppilovahverohilloke
400 g (1,5 l) tuoreita suppilovahveroita revittynä*250 g punasipulia (3 keskikokoista)
2 valkosipulinkynttä
3 dl punaviiniä
1 dl tummaa sokeria
1 dl hunajaa
1 tl mustapippuria
1 tl merisuolaa
- Paahda suppilovahveroita kuivassa kattilassa kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Viipaloi punasipulit ja valkosipulit ohuiksi renkaiksi.
- Lisää sipulit ja muut aineet kattilaan.
- Hauduta n. 1 tunti, kunnes sipulit ovat pehmenneet, neste haihtunut ja hilloke paksuuntunut.
- Purkita ja syö liharuokien kera. Sopii myös munakkaan lisäkkeeksi.
*Alkuperäinen ohje on kuivatuille mustatorvisienille (1,5 dl kuivattuja sieniä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.