500 g piimää
35 g hiivaa
100 g mäskiä
210 g siirappia
70 g kauraleseitä
50 g ohrahiutaleita
60 g auringonkukansiemeniä
115 g punaherukkasurvosta (vähäsokerinen)
170 g karkeita ruisjauhoja
330-350 g vehnäjauhoja
10 g hienoa merisuolaa
- Sekoita ainekset.
- Vaivaa n. 5 minuuttia. Taikina jää hyvin löysäksi.
- Anna taikinan nousta kulhossa 1 h.
- Kaada taikina voideltuihin vuokiin (n. 2 x 1l)
- Anna leipien nousta n. 1,5 h, tai kunnes ne ovat selvästi kohonneet.
- Paista 175 C noin 50 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja jatka paistamista n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.