Ensimmäinen sivutuotemäskierä oli sekoitus vehnää ja ohraa. Tähän reseptiin käytin mäskiä melko säästeliäästi ... luulen että vastaavanlaiseen hiivalla nostatettavaan leipään voisi käyttää liotettuja jyviä saman verran. Mäskätyistä maltaista leipään syntyy kuitenkin varsin uniikki, paahteisen makea maku.
Mäskihiivaleipä
1 isohko leipä200 g hiivaleipäjauhoja
50 g mäskimaltaita
20 g hienoja ruisjauhoja
10 g tuore hiivaa
180 g vettä
4 g suolaa
1. Mittää ainekset kulhoon suolaa lukuunottamatta.
2. Vaivaa taikinaa koneella n. 12 minuuttia.
3. Lisää suola.
4. Jatka vaivaamista n. 5 minuuttia kunnes se alkaa irrota kulhon reunoilta. Taikina jää melko löysäksi, eikä välttämättä irtoa kulhon pohjalta. Taikinaa pystyy kuitenkin käsittelemään käsin yhtenä pallona.
5. Anna taikina levätä kannellisessa, öljytyssä kulhossa n. 1 tunti huoneenlämmössä tai n. 3 tuntia viileässä. Taikina nousee hiivan ansiosta reippaasti.
6. Painele huolellisesti taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile leiväksi.
7. Nostata huoneenlämmössä n. 30-45 minuuttia.
8. Paista 250 C asteessa 5 minuuttia + 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.