Täysjyvä pääsi listoille koska ohra-aprikoosileipää varten tuli tehtyä täysjyväjuurta. Aikaisemmat täysjyväkokeilut ovat olleet maukkaita mutta murenevia... siksipä tähän versioon on lisätty hieman hiivaleipäjauhoja.
Täysjyväpaahtoleipä
345 g täysjyväjuurta273 g vettä
300 g täysjyväjauhoja
142 g hiivaleipäjauhoja
52 g hunajaa
9 g hienoa merisuolaa
32 g öljyä
1. Mittaa kulhoon kaikki ainekset paitsi suola ja öljy.
2. Vaivaa 10 minuuttia.
3. Lisää suola ja jatka vaivaamista 2 minuuttia.
4. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3 minuuttia.
5. Anna taikinan levätä öljytyssä kulhossa jääkaapissa 4-8 h.
6. Painele ilmakuplat pois taikinasta huolellisesti ja leivo leipä 1,5 l vuokaan.
7. Anna taikinan nousta jääkaapissa 8-12 h.
8. Paista 5 minuuttia 250 C ja n. 35 minuuttia 200 C.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.