Citron- eller apelsinringar
1 sitruuna tai appelsiini150 g manteleita
150 g sokeria
100 g voita huoneenlämpöisenä
80 g keltuaisia (4-5 kpl)
25 g maissitärkkelystä tai perunajauhoja
Sitrushyytelö
5 g agar-agar hiutaleita50 g vettä
175 g sokeria
90 g sitruunamehua
Suklaakuorrute
100 g tummaa suklaata (70%)- Pese sitruuna tai appelsiini ja raasta kuori hienoksi.
- Tee mantelimassa sekoittamalla sokeri ja mantelimassa monitoimikoneen leikkurilla tms. Mantelimassan tulisi olla pehmeää, jopa hieman voi/tahnamaista.
- Lisää 1/3 voista sekä sitruunan/appelsiininkuori mantelimassan sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi Kenwoodin K-vatkaimella.
- Lisää loppu voi sekä keltuaiset välttäen ylisekoittamista.
- Lisää sihdattu maissi- tai perunajauho nuolijalla. Taikina on tässä vaiheessa kirkkaan keltaista ja öljyisen pehmeää.
- Pursota taikina pieniin, voideltuihin vuokiin. Teflon-pinnoitteinen donitsipannu on tähän tarkoitukseen mitä sopivin.
- Paista kakkusia 190 C n. 15 minuuttia.
- Anna kakkusten jäähtyä hetki ja ota ne pois vuoista. Leikkaa jäähtyneet kakkuset puoliksi ja laita ne jääkaappiin n. tunniksi.
- Tee sitrushyytelö: sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua n. 10 minuuttia - noudata agar-agar pussin ohjeita.
- Kasta kakkuset 85-90 C asteisessa sitrushyytelössä ja anna valua ritilän päällä.
- Pyörittele jäähtyneet kakkuset sokerissa ja laita jääkaappiin ilmatiiviiseen astiaan yön yli.
- Temperoi suklaa: sulata suklaata vesihauteessa kunnes sen lämpötila on 55 C astetta. Anna jäähtyä 29 C asteeseen. Lämmitä suklaa uudelleen vesihauteessa 31 asteiseksi.
- Kasta kakkusten leikkauspinta suklaaseen ja anna jähmettyä leivinpaperin päällä.
- Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.