Sopii sellaisenaan alkupalaksi (kuvassa) mutta hittistatuksen saavuttaminen vaatii että kera on käytävä myös karitsa. Myös kuha kehuu.
Bakad selleri med avokado
500 g juuriselleriä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 avokadoa
4 kevätsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
1 dl tuoretta timjamia (alkuperäisessä oli persiljaa)
caynnepippuria (alkuperäisessä oli tabascoa)
sitruunamehua
- Kuori juuriselleri ja leikkaa se n. 0,5 cm kiekoiksi tai siivuiksi. Isosta selleristä on hankala leikata tasaisia kiekkoja, joten luovutin ja puolitin sellerin ensin.
- Levitä sellerit leivinpaperin päälle pellille, voitele reilusti oliiviöljyllä, ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda siivuja 180 C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes siivujen reunat ovat ruskistuneita ja palat tuntuvat pehmeiltä. Jos onnistuit leikkaamaan ohuempia siivuja kuin 0,5 cm, ne kypsyvät nopeammin.
- Leikkaa kuoritut avokadot siivuiksi, ja mausta ne sitruunamehulla ja valkosipulilla. Alkuperäisen reseptin mukaan avokaadon voi myös muussata mutta siivuja siivuilla saa kivemman annoksen.
- Pilko kevätsipuli ohuiksi siivuiksi 45 C asteen kulmassa. Riivi timjami.
- Kokoa annos: levitä sellerikiekot/siivut lautaselle viuhkaksi, lisää avokadosiivut, kevätsipuli ja timjami. Ripottele lopuksi päälle hyppysellinen cayennepippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.