Kauraisuus juurileivässä kiehtoo edelleen.
Tässä kaurapaahtoleipää yksinkertaisempi resepti.
Kaura-hunajaleipä
(1 iso leipä)
225 g vehnähapanjuurta
225 g hiivaleipäjauhoja
225 g liotettuja kaurahiutaleita ja -leseitä
(= n. 2 dl isoja hiutaleita, 0,5 dl kauraleseitä + 1,25 dl kuumaa vettä)
155 g vettä
35 g hunajaa
10 g hienoa merisuolaa
Valmista kuten vaalea hapanjuurileipä:
- Vaivaa 13 + 7 min.
- Nostata yön yli jääkaapissa.
- Leivo leiväksi ja nostata korissa n. 8 h jääkaapissa.
- Paista 5 min / 250 C + 40 min / 200 C.
...lopputuloksessa kaura maistuu reilusti, koostumus ei ole aivan yhtä mehevä kuin kaurapaahtoleivässä. Leivästä tuli myös yllättävän ilmava, jollei jopa liian reikäinen...aamupalalla hunaja valuu läpi...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.