Juurekkaan punajuuririsottohaasteeseen vastaan punajuurikeitolla. Tämä resepti on mukailtu edesmenneen Gourmet-lehden numeron 3/04 reseptistä. Mainio punajuuri ei ole pelkkä etikkasäilyke tai rosollin värinluoja vaan monipuolinen "Juurekas".
Sitruunainen punajuuri-kookoskeitto
Reilut 5-6 annosta
500 g punajuuria
400 g kookosmaitoa
8 dl kasvislientä
3-4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
tuoretta rakuunaa silputtuna
- Keitä punajuuret kuorineen pehmeiksi. Itse käytin pieniä ja nopeammin kypsyviä joita keitin noin 30 minuuttia.
- Kuori punajuuret, pilko ne ja jauha tehosekoittimessa hienoksi.
- Lisää sekoittimeen valkosipulinkynnet ja sitruunamehu.
- Valmista kattilassa kasvisliemi ja lisää siihen tasaiseksi jauhettu punajuuriseos. Sekoita.
- Lisää kookosmaito ja sitruunan kuori. Kuumenna keitto ja keitä sitä noin 10 minuuttia vielä.
- Annostele lautasille ja lisää keskelle hieman silputtua rakuunaa tai alkuperäisen ohjeen mukaan yrteillä maustettua smetanaa.
Vahvasti valkosipulinen ja sitruunainen keitto maistui minulle erinomaisesti, mutta perheen nuorisossa tumman syvänpunainen keitto ei herättänyt minkäänlaista ruokahalua. Punajuuren syöminen on ehkä vähän niin kuin viskinjuonti, vaatii henkistä kypsyyttä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.