a.k.a Jan Hedhin Pain de Campagne Traditionnel
1 isohko leipä
- 200 g juurta
- 250 g vettä
- 350 g hiivaleipäjauhoja
- 40 g hienoja ruisjauhoja
- 10 g suolaa
- Mittaa kulhoon kaikki ainekset paitsi suola.
- Vaivaa Kenwoodin pienimmällä nopeudella 13 min.
- Lisää suola.
- Vaivaa hieman suuremmalla nopeudella 5 minuuttia.
- Anna taikinan levätä kannellisessa, öljytyssä kulhossa
- 2 h huoneenlämmössä
- 8-18h jääkaapissa
Painele/taittele taikina kasaan 2 kertaa. - Leivo leiväksi.
- Nostata jauhotetussa nostatuskorissa tai jauhotetun leivinliinan päällä kulhossa
- 2 h huoneenlämmössä
- 8-18 h jääkaapissa
Peitä leipä kevyesti kostutetulla leivinliinalla ja laita kori/kulho kannelliseen astiaan tai muovipussiin.
- Lämmitä uuni 250 C. Jos käytössä on pizzakivi, anna uunin lämmitä 15-45 minuuttia sen jälkeen kun 250 C lämpötila on saavutettu.
- Kumoa leipä leivinlapiolle ja vedä muutama viilto leivontapartaterällä tai terävällä veitsellä. Mitä nopeampi liike, sitä siistimpi viilto.
- Laita leipä uuniin ja heitä uunin pohjalle vettä.
- Paista 5 min.
- Raota uuninluukkua ja päästä höyryt ulos. Alenna lämpötila 200 C.
- Paista leipää 40-55 min, kunnes sisälämpötila on 98 C. Pitempään paistamalla tulee paksumpi kuori.
- Ota leipä uunista ja pane ritilälle jäähtymään. Jos sumutat leipien päälle vettä, pinta halkeilee ja rapsahtalee rapeaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.