Mutta koska pulled porkille on tänä kesänä ylitarjontaa, vaihdetaan sen serkkuun, hyvinkypsään kanaan bbq-kastikkeessa, pulled chicken, ta daa.
Amerikassa hankittuun pulled pork / chicken (väärin)käsitykseeni kuuluu myös että kyseiset ruokalajit ovat tarkan markan ravintolan keittiömestarin hävikkivälttelyjämäruokaa - edellisen päivän ribsit/kyljet ja rotisserie chicken -jämät riivitään bbq-kastikkeen sekaan ja tarjotaan hampurilaisena tai perunamuussin kanssa. (Jep, bbq-kastike ja perunamuussi on herkkua.)
Kaupan valmiista grillikanasta saa pulled chicken -annoksen pikaruokavauhtia. Tässä resepti hätäiselle bbq-kastikkeelle. Kastike riittää yhdelle kokonaiselle grillikanalle. Soossi on sellaisenaan aika tymäkänmakuista mutta mukaan pääsevä kana kesyttää sen.
Yhden tai viiden minuutin bbq-kastike
(1 pieni sipuli + öljyä)2,5 dl ketsuppia
2 dl muscovadosokeria
0,5 dl (puna)viinietikkaa
1,5 rkl Worcestehire-kastiketta
1,5 tl Dijon-sinappia (tai 1 rkl sinappijauhetta)
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
(chilihiutaleita/tabascoa jos kaipaa tulisuutta)
1 minuutin kastike (ilman sipulia)
- Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi.
5 minuutin kastike
- Pilko sipuli pieneksi ja kuullota sitä hetki öljyssä.
- Lisää loput ainekset ja kuumenna kiehuvaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.