tämä resepti, joka on niin nopea valmistaa että valmistusvaiheessa säästetyn ajan voi käyttää perintöastiaston tiskaamiseen.
100 g tummaa suklaata (70 %)
85 g maitosuklaata
125 g kermaa
90 g maitoa
1 teepussi Earl Grey -teetä
1 teepussi English Breakfast -teetä
- Mittaa kerma ja maito kattilaan. Lisää teepussit. Anna maidon kiehahtaa.
- Ota kattila hellalta ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
- Kaada suklaaseos kahvikuppeihin tms. annosmaljoihin ja anna jäähtyä. Suklaa jähmettyy jäähtyessään pehmeäksi vanukkaaksi.
Tätä kokeiltiin. Oikein oli konditoriatason suklaata meillä. Mutta teevalikoima oli hieman erilainen: lakritsiteetä ja tavis-mustaa. Hyvin toimi kuitenkin, kevyt lakritsainen jälkimaku ei häirinnyt ketään maistajista. Hyvä resepti, mainio perintöastioiden käyttöön kun ei niitä aina jaksa kaivaa esille.
VastaaPoista