Lontoo 2012 avajaisia odotellessa virittäydyimme tunnelmaan brittiruoalla. Terassipöydälle irtolevy, kattilaan pari litraa öljyä, pieni perunateatteri ja kalatiskistä kuhaa. Googlailun perusteella raa'asta perunasta tehdyt ranskanperunat tulee paistaa kaksi kertaa; kyllä vain, ensimmäisen paiston jälkeen perunoista tuli lötköjä. Toinen paistokerta yhdistyi kalan paistamiseen: 4 litran kattilaan mahtui yksi kuhafile + kourallinen perunoita.
Kalan friteeraustaikina
190 g karkeita vehnäjauhoja
35 g Maizenaa
3 tl leivinjauhetta
285 g olutta
1. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.